2013. november 25., hétfő

A legjobb BKV menetrend app, amihez nem kell mobilnet


Használod a BKV-t és offline, de mégis pontos, naprakész menetrendi infókat szeretnél a telefonodra? Megosztom az egyik legjobb (ha nem az egyetlen igazán jó) app tippemet!

Elsőként idéznék egy másik blogról származó bejegyzésből:


"Budapesti Menetrend BKV-val utazáshoz, mert jobb, mint a BPmenetrend, a kedvenceknek beállított járatokat úgy jeleníti meg egy képen, hogy rögtön, keresgélés nélkül látni fogod, hogy a napszaknak megfelelően mikor jön a beállított megállóba a következő járat."

(Továbbá még egy összefoglaló bejegyzés a BKV menetrendek területén "versenyző" appokról ide kattintva.)

És most a személyes tapasztalataim: rendszeres BKV használóként korábban magam is a BPmenetrendet használtam, de az utánajárásaim során kiderült, hogy nem a BKK-tól származó legfrissebb adatokat használja. Akkor viszont pont a lényege veszik el!
Ezután rátaláltam a fent említett Budapesti Menetrendre, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek az alábbi indoklással:

  • tényleg pontos, friss információkkal bír, automatikusan is képes frissülni
  • a használatakor nem szükséges net (offline), a program mérete kellően kicsi (2,2MB)
  • térképen is képes jelezni a járatok útvonalát - ez különösen hasznos!
  • a gyakran használt kedvencek jól beállíthatók (természetesen indulási megállóval)
  • az alkalmazás magyar fejlesztője, Szincsák Tamás remek munkát végzett, sőt a felhasználói visszajelzéseket is maximálisan figyelembe veszi (így a legutóbbi verzióban két újdonság is megjelent: az állomások időbeli távolságának kijelzése, és a nagyobb betűméret beállíthatósága, ami kisebb telefonokon igazán üdvözítő tud lenni - talán idővel alapértelmezettként is praktikus lehet)
  • rendszeresen frissül, Tamás dolgozik a finomhangolásán, amiért nagy köszönet jár, hiszen több ezren bizonyára napi szinten az app segítségével próbálják kiismerni magukat az amúgy olykor elég hektikus BKV lelki világában... a vidékről Budapestre látogatók számára is külön kincset érő lehet.


Ajánlom tehát a Budapesti Menetrend alkalmazást, ami innen letölthető: ANDROIDRA.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése